SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ofta behöver man gå framåt för att inte tvingas bakåt
December 3rd, 2013

Även om man pratar om internationella företag eller en liten butiksägare i Indonesien så är det samma grundprincip som gäller – om man inte försöker växa och utvecklas så kommer man till slut att börja krympa och stagnera. Och för att kunna växa kan man behöva ta ett lån billigt – men helst ett bra sådant.
Elly är en Indonesisk kvinna som är gift och har en tonårsdotter – Putri – som nu går i högstadiet. Elly driver en livsmedelsbutik i anslutning till sitt hus. Företaget går relativt bra hon använder sin vinst till att betala för Putri s transportavgift till den avlägset belägna skolan.
Elly ingår i en ekonomisk sammanslutning i sitt grannskap som kallas Aster Hankam 8 Group. Denna grupp har tagit ett kollektivt mikrolån av organisationen Kiva. Kiva är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Elly kommer att använda sin del av lånet att öka kapaciteten i hennes butik. Hon kommer att köpa ris, olja, nudlar och cigaretter. Hon hoppas att hon kan få ett större lån en dag så hon kan börja sälja ris i säckar i stället för i enkilosförpackningar.
Elly inser att hon måste investera i företaget för att i förlängningen göra vinst och förbättra sin och familjens levnadsstandard. Dock är det avgörande att hon har en långivare som ger henne rimlig ränta på lånen.
I Sverige hittar man sådana långivare om man går in på www.låneansökan.se. och läser mer om låneansökans banklån


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa